Koulu kirkkaimmille aivoille

Skolarissa tutkijat oppivat kertomaan tutkimuksestaan itse, sillä tutkimus on liian arvokasta säilöttäväksi vain raportteihin. 

Kaskas Median  yhdessä tutkijoiden kanssa kehittämä Skolar on viestintäkoulu tutkijoille. Oli kyse sitten yleistajuisesta kirjoittamisesta, sosiaalisesta mediasta tai politiikkasuositusten laatimisesta, intensiivikurssit antavat tutkijoille käytännöllisiä viestintätaitoja ja rutkasti henkilökohtaista palautetta.

 

Screen Shot 2015-05-25 at 17.29.47

”Skolar on saanut ajattelemaan tutkijan ammattia uudella tavalla. Tutkimus on liian tärkeää pidettäväksi vain tutkijoiden omana. Sen pitää päästä julkiseen keskusteluun.”

Anni Lietonen, Skolar-osallistuja ja tutkija, European Institute for Crime Prevention & Control (HEUNI)

 

Kurssien sisältö:

  • Intensiivikursseilla kuulemme jokaisesta aiheesta käytännöllisen puheenvuoron tiedeviestinnän ja median asiantuntijoilta. Vuorovaikutteinen esitys johdattaa tehtäviin.
  • Skolar-kurssin ydin on käytännön harjoittelu. Jokainen osallistuja tuottaa kurssien aikana harjoituksia, joista Skolar-kouluttajat ja muut osallistujat antavat palautetta. Kurssilla viimeisteltyjä tehtäviä jokainen osallistuja ja hänen taustaorganisaationsa voi halutessaan suoraan hyödyntää viestintämateriaalina.
  • Käytännöllinen ote ja ryhmän tuki auttavat taklaamaan viestintään liittyvien käytännön esteiden lisäksi myös turhia pelkoja. Viestiminen on konventioita, jotka on mahdollista ottaa haltuun.

Edut:

  • Rivakalla otteella syntyy tuloksia heti. Harjoittelu Skolarin julkisissa kanavissa tai osallistujien omissa kanavissa tuo tekemiseen rohkeutta  ja rutiinia.
  • Tutkija hahmottaa tutkimuksensa arvon oman tutkijayhteisönsä ulkopuolella.
  • Skolar-valmentajan sparraus pitää innon yllä, kun ongelmiin voi pyytää nopeasti apua.
  • Viestinnästä tulee selkeää ja yleistajuista, siis vaikuttavaa.

Skolar.fi on tiedeviestinnän leikkikenttä

Harjoitteleminen harjoittelemisen vuoksi on tylsää. Siksi olemme luoneet kurssien alustaksi Skolar.fi-saitin, jolla julkaisemme kurssien parasta satoa. Julkaistavan sisällön editoi toimitussihteeri journalistisella otteella ja julkaisut levitetään Skolarin kanavissa. Yleisölle avoin Skolar.fi tarjoaa taatusti tutkittua tietoa avoimesti, suoraan lähteiltä. Koska Skolar on koekenttä, kannustamme lukijoita kommentoimaan ja kysymään!

Kaikki Skolar-saitilla julkaistavat jutut ovat tutkijoiden ja heidän taustaorganisaatioidensa omaisuutta ja he voivat käyttää artikkeleita vapaasti.

Haluaisitko ryhmällesi oman Skolar-kurssin? Tutustu kurssitarjontaan ›

Tai ota suoraan yhteyttä: annina(a)kaskasmedia.fi

+358 40 8276032, Annina Huhtala, Skolar-ohjelman kehittäjä
+358 40 5808148, Liisa Mayow, Skolar in English

 

 

Tilaa uutiskirje


×