Koulu kirkkaimmille aivoille

Skolarissa tutkijat oppivat kertomaan tutkimuksestaan itse, sillä tutkimus on liian arvokasta säilöttäväksi vain raportteihin. 

Kaskas Median  yhdessä tutkijoiden kanssa kehittämä Skolar on viestintäkoulu tutkijoille. Intensiivikurssien aikana tutkijat oppivat käytännöllisiä viestintätaitoja ja saavat harjoituksista rutkasti henkilökohtaista palautetta.

 

Screen Shot 2015-05-25 at 17.29.47

”Skolar on saanut ajattelemaan tutkijan ammattia uudella tavalla. Tutkimus on liian tärkeää pidettäväksi vain tutkijoiden omana. Sen pitää päästä julkiseen keskusteluun.”

Anni Lietonen, Skolar-osallistuja ja tutkija, European Institute for Crime Prevention & Control (HEUNI)

 

Kurssien sisältö:

  • Tapaamisessa kuulemme jokaisesta aiheesta käytännöllisen puheenvuoron tiedeviestinnän ja median asiantuntijoilta. Vuorovaikutteinen esitys johdattaa tehtävään.
  • Skolar-kurssin ydin on käytännön harjoittelu. Jokainen osallistuja tuottaa kurssien aikana harjoituksen, josta Skolar-kouluttajat antavat henkilökohtaista palautetta. Harjoitustehtävistä tehdään suoraan käyttöön kelpaavaa viestintämateriaalia. 
  • Käytännöllinen ote ja ryhmän tuki auttavat taklaamaan kirjoittamiseen liittyvien käytännön esteiden lisäksi myös turhia pelkoja. Kirjoittaminen on konventioita, jotka on mahdollista ottaa haltuun. Kuka tahansa voi oppia viestimään vaikuttavasti.

Edut:

  • Rivakalla otteella syntyy tuloksia heti ja viestiminen ihan käytännössä ja oikeissa kanavissa tuo tekemiseen rohkeutta  ja rutiinia.
  • Tutkija hahmottaa tutkimuksensa arvon oman tutkijayhteisönsä ulkopuolella.
  • Skolar-valmentajan sparraus pitää innon yllä, kun ongelmiin voi pyytää nopeasti apua.
  • Viestinnästä tulee selkeää ja yleistajuista, siis vaikuttavaa.

Skolar.fi on tiedeviestinnän leikkikenttä

Harjoitteleminen harjoittelemisen vuoksi on tylsää. Siksi olemme luoneet kurssien alustaksi Skolar.fi-saitin, jolla julkaisemme kurssien parasta satoa. Julkaistavan sisällön editoi toimitussihteeri journalistisella otteella ja julkaisut levitetään Skolarin kanavissa. Yleisölle avoin Skolar.fi tarjoaa taatusti tutkittua tietoa avoimesti, suoraan lähteiltä. Koska Skolar on koekenttä, kannustamme lukijoita kommentoimaan ja kysymään!

Kaikki Skolar-saitilla julkaistavat jutut ovat tutkijoiden ja heidän taustaorganisaatioidensa omaisuutta ja he voivat käyttää artikkeleita vapaasti.

Haluaisitko ryhmällesi oman Skolar-kurssin? Tutustu kurssitarjontaan ›

Tai ota suoraan yhteyttä: me(a)skolar.fi

+358 40 8276032, Annina Huhtala, Skolar-ohjelman kehittäjä
+358 40 5808148, Liisa Mayow, Skolar in English

 

 

Tilaa uutiskirje


×